Hitta vilse

Om att vara vilse inuti mig själv och om kaoset runt omkring i mitt liv.

Bilder från Åsunds och lite annat!

Kategori: Allmänt

Åsundsholmslägret, bröllop, utflykt till nimis, bio och en skylt ovanför toaletterna vid pannkaksladan!

https://cdn2.cdnme.se/4166848/6-3/pic_51f1a857ddf2b3234effe076.jpg" class="image">

Fullt ös...

Kategori: Allmänt

Sommarlov har alltid varit jobbigt och oftast väldigt ensamt. Precis som på de andra loven brukade jag sitta själv på mitt rum och räkna ner tills skolan började igen. För några år sen började jag min färd ut ur min bubbla och mitt rum. För varje lov skulle jag hitta på något, tillsammans med någon eller ensam spelade ingen roll (det var såklart roligare när jag fick vara med någon). Jag började åka på läger och kollo. Jag gick promenader i stan och försökte hitta nya vänner. För varje lov som gick ville jag att aktiviteterna och dagarna utanför rummet skulle öka i antalet. Det är en stor förändring på hur det ser ut nu och vad som varit. Numera njuter jag av både stillasittande och aktiviteter!

Jag har aldrig lärt mig att planera fullt ut, jag kör på spontanitet. Det är både positivt och negativt att inte planera flera veckor innan något ska hända. Positivt då en blir lite överraskad, mindre besviken om händelsen en planerat inte blir av och att en lär sig hur mycket tid det egentligen finns på en dag eller ett lov! Negativt då en inte vet vad som händer sen, en kanske inte hinner förbereda sig praktiskt och/eller mentalt.

Detta årets sommarlov är det bästa lovet jag kan minnas...
(och det är inte slut än!)

Här är en lista på händelser under mitt sommarlov 2013:
#Funktionär på WestPride
# Första mötet på lundström (utredningen)
#Fira mors födelsedag
#köra min egna mc
#Åsundsholmslägret
#Bröllop (min flickväns syster har gift sig!)
#En vecka i helsingborg med älskling (mycket spontant men även lite planerat!)
#Stockholm Pride (möjligtvis)
#köra mer motorcykel
#kulturkalaset i gbg

...och däremellan ska/har jag vara/varit med vänner, familj och andra viktiga människor!

Det kommer lite bilder från lägret och sommaren senare!

Kraam på er!! :)

Bröllop

Kategori: Allmänt

Jag har haft det fantastiskt på åsundsholmslägret! Jag och min flickvän åkte från lägret igår för att vara på hennes systers bröllop idag. Dem andra deltagarna på lägret åker hem idag och resten av scouterna åker hem imorgon. Det var jobbigt att åka ifrån tidigare och så men det är bara bröllop ibland. Jag vill finnas där för mitt hjärta och bröllopet betyder jätte mycket för henne.

Det är allt jag hinner skriva nu men det kommer mer om lägret och även hur bröllopet var! För nu är det strax fotografering på stranden och sen till ceremonin i kyrkan!

Kraam på er!

Nervös men glad!

Kategori: Allmänt

Imorgon bär det av till åsundsholmslägret och jag är något nervös men och glad. Är nervös dels för att det är första året jag åker som Zamuel och öppen transkille (nervös över reaktionerna) och dels hur det kommer gå att binda bröstkorgen med bandage dem första dagarna (har beställt binders och dem kommer antagligen i början av nästa vecka, hoppas!) för det ska bli varmt... Men det ska nog gå hyfsat bra. Är glad för att det är läger och jag kommer träffa många vänner som jag inte träffat på ett tag. Min flickvän kommer också delta på lägret. Det var på Åsunds vi träffades första gången!

Den 19:e är det bröllop! (min flickväns syster ska gifta sig) Då ska jag ha på mig kostymen jag köpte för en vecka sen och min flickvän ska ha på sig sin underbara klänning. Det är första gången jag ska på bröllop.
Det ska bli roligt!

Det var allt jag fick ihop nu! Kommer inte bli så mycket bloggande under lägret men håll till godo!

Kraam på er!!

En dag jag väntat länge på...

Kategori: Allmänt

Idag har jag äntligen fått köra min egna motorcykel! Det är en Yamaha virago 535 -96. Så jag och min mc är lika gamla eller unga om en vill se det så. Att köra motorcykel är en speciell känsla och den känslan får en bara när en kör. Dessutom att köra en egen mc är stort! Jag känner mig fri när jag kör motorcykel och att jag har kontrollen. Ingen annan kan bromsa eller växla osv utan jag måste sköta det själv. Det är fantastiskt, underbart och jag kör med ett stort leende från start till stopp. Igår var jag 17 år och 6 månader, det är vad en måste vara för att börja övningsköra med en 535:a som min motorcykel är. Så därför har jag längtat efter denna dag. För att äntligen få känna den där speciella känslan och för att kunna köra min alldeles egna hoj.

Bilden är tagen precis innan jag ska köra in i ladan och parkera efter en körlektion! :)

Kraam på er!

Shopping

Kategori: Allmänt

Shopping är inte riktigt min grej... Jag har alltid hatat att gå i affärer och speciellt när jag vet att det är jag som ska prova kläder. Det beror mycket på att jag inte varit bekväm och för att jag inte "fått" gå på den avdelning som jag vill då alla såg mig som tjej och då var det kvinnoavdelningen i butiker en kollade på. Men nu är jag öppen och de flesta kallar mig Zamuel och han! Det är jätte skönt att så många stöttar mig i denna långa processen! Tack! Igår köpte jag en kostym som ska bäras på ett bröllop om si sådär två veckor!

Hade faktiskt riktigt roligt när vi var och handlade kläder igår!!

Kraam på er!

Tisdag och det har inte vart en "vanlig" dag för mig!

Kategori: Allmänt

Mötet på Lundströmsmottagningen gick bra! Jag var en lättad och nöjd prick när jag gick därifrån. Även om det "bara" var ett introduktionsmöte för hen som jag pratade med, betyder det mötet mycket för mig! Det är starten på utredningen och ett steg mot att få leva fullt ut som kille!

Hen berättade om den långa väntetiden som kunde bli mellan mötena med läkare/socionomen/psykologen (som jag anade skulle finnas) , att utredningen tar lång tid för att en verkligen ska vara säker på att det är rätt och för att det inte ska göras några "misstag" (ca 2år) och hur de olika stegen eller faserna ser ut och vad/vem en ska prata med/om. Kommer uppdatera er mer om hur det går framöver!

Idag är det även min mors födelsedag! Jag och min bror köpte blommor och kort (jag köpte men han fick skriva på kortet ;)) som vi ställde blommorna i en vad på köksbordet så hon skulle se dem när hon kom hem. Hon blev jätte glad!
Segway i slottsskogen blev aktiviteten som vi genomförde tillsammans.
Min mor har aldrig velat fira sin dag förut. Men i år ville hon göra någon aktivitet med mig och min bror och det blev 60 minuter Segway! Körde som om det var en racerbil som hon satt i! Det är fart och fläkt i min mamma, sjukdomar och ålder stoppar inte henne från att vara våghalsig och testa nya saker! Inte just nu iallafall! (Förra året gick vi en höghöjdsbana 13 m upp i luften och jag trodde inte att jag skulle kunna genomföra det... Men mor bara gick!)

Kraam på er!!