Hitta vilse

Om att vara vilse inuti mig själv och om kaoset runt omkring i mitt liv.

Stanna upp och andas

Kategori: Allmänt

Jag tänker på dig, saknar dig. Du är långt borta men du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Du förstod, lyssnade och trodde på mig. Önskar det kunde vara på ett annat sätt, andra förutsättningar, att det kunde vara vi. Men det går inte. Det gör ont men jag måste inse att det är så. Jag är glad att vi är vänner. 

Just nu känner jag mig son en enhörning. Hittade denna bilden som beskriver läget väldigt bra.

Det är tungt och svårt just nu. Men jag siktar bortom stjärnorna mot något större.
Jag längtar tills jag får flytta in i lägenheten, "bara" 12 dagar kvar. 


Jag kämpar, andas och nu stannar jag upp. Ena foten framför den andra tar jag ett steg i taget. 

Idag har jag haft ett stort leende hela tiden. Jag har vart iväg på mellandagsrea och handlat kläder inför nyår och dem kommer användas vid många tillfällen. 


Andas, stanna upp. Ett steg i taget. Fortsätt hela tiden flytta ena foten framför den andra, den andra framför den första. Fortsätt gå. Annars kryp. 

God jul!

Kategori: Allmänt



Julafton

Kategori: Allmänt


Idag är det 15 dagar kvar tills den stora dagen, 18-årsdagen! Det är blandade känslor inför att bli vuxen. Mer om det i ett annat inlägg... 

Imorgon är det den 24 december. Det känns inte som att det är imorgon fast julmusiken spelas högt från radion. 
För mig handlar julen om att umgås, leka lekar och bara vara. När en går inne i centrum ser en stressade människor, de ska hinna köpa alla klappar i tid, mat och allt vad det nu kan vara. Det handlar om att hitta den där perfekta julklappen till just den personen och om en har pengar till att köpa just den där klappen. Den perfekta klappen och ändå ha råd med det vardagliga som annars kanske precis går runt ekonomiskt resterande av året. Är det värt det? Är det värt att köpa den klappen bara för att den är perfekt? 
Vad tycker du? Fundera innan du köper saker. kommer personen använda det/den? Vilka behov fyller den/det? (Dina eller personen som får presenten?) 

Visst, det är roligt att både ge och få presenter, klappar, gåvor osv men det är så mycket stress och ångest runt en högtid som borde handla om kärlek, gemenskap och en stund där alla kan få stanna upp och bara få vara. 

Jag önskar er alla en riktigt mysig jul! 
Le, kramas och ta vara på varandra! 

PS.

Sprid din julkärlek på socialamedier, tagga din bild med #julpuss #julpussar som komplement/ alternativ till all stress och köphysteri! 

Jag log sådär mycket. Sådär från öra till öra. Från hjärtat.

Kategori: Allmänt

 När jag fått bort pappret som klappen var inslaget i läste jag upp texten högt för de andra i rummet, då fick du en tanke. Du som skrivit/sagt det några gånger förut. Nattuggla, just nu sitter jag och ler. Tänker på alla samtal vi haft om allt möjligt. Du som tjatat och tjatar, det finns här inne. I mitt huvud. 


Tydlighet

Dem senaste dagarna har jag vågat vara tydlig med vad jag vill. Med det jag verkligen vill. Jag har sagt vad jag tycker och vad jag vill till människor som jag tidigare inte velat dela mina åsikter helt och hållet med. Jag har hållt det för mig själv just för att undvika att vara ivägen, att göra hen besviken, orolig osv...  Människor som finns nära och som egentligen borde få veta vad en vill, tycker och hur en mår. Men det är inte alltid så lätt. Det finns saker som gör det svårt att bara säga allt rakt ut. Speciellt till de människor som själva kämpar för att få ihop sitt liv varje dag. De som genomgår en kris, som ingen vet när det är över. 

Jag sa vad jag ville och det var först lite spänt i luften men sen kramades vi, spänningen i luften försvann och jag gick efter vi sagt hejdå. 



Känslan

Kategori: Allmänt

Just nu är glädje. Tomheten efter musikhjälpen är stor fast jag lyckats fylla dagarna med aktivitet. Det går bra nu. All positiv feedback har hjälpt mig mycket. 

Jag har skrivit färdigt två låtar och är stolt över vem jag är, vad jag har gjort och vad jag är någonstans. Jag är jag och jag har inte tagit in så mycket positivt innan. Jag är glad, leendet är stort (nu ler jag på riktigt, från mitt hjärta) och nu är det 19 dagar kvar tills jag fyller 18 år. Blir vuxen, flyttar till egen lägenhet och mycket annat som händer då. Bl.a. En inbokad tid hos en tatuerare. Jag längtar dit. Men lever här och nu. 

Senare idag ska jag till lägenheten och fixa lite! 




Musikhjälpen

Kategori: Allmänt

Jag har samlat in pengar i bössor varje dag sen i tisdags. Många skratt, kramar och mycket dansande! Det är underbart att stå där på Gustav Adolfs torg och se hur folk engagerar sig, skänker pengar och dansar till musiken. 

Jag har precis jobbat på teatern för sista gången i år. Har så roligt varje gång på teatern! Fantastiska kollegor och även där blir det en hel del skratt! 

Imorgon söndag ska jag och två scouter till få gå in i glasburen och presentera hur mycket vi har samlat in under veckan! 
Så slå på tv:n, datorn eller radion och kolla/lyssna kl 7:30! 

Nu blir det en sväng tillbaka till musikhjälpen och sen hem och sova lite! 




Långa dagar

Kategori: Allmänt

Dagen igår var helt underbar! Åkte till Musikhjälpens glasbur för att samla in pengar runt halv två. Reflexväst med scouterna tryckt på framsidan, scoutskjorta och Musikhjälpens mössa hade jag på mig. Det är stora som små som skänker så lite eller mycket de vill. Det är häftigt att se hur mitt leende spred sig till vidare över torget. Att spontant dansa till musiken och glädje skutta varje gång lamporna i trädet lite längre bort glittrade roade många. 

Gardells show var underbart fantastiskt bra! Ler så fort jag tänker på gårdagen! 


Jag har det bra, där jag är och även fast kroppen är trött ler jag och tänker på dig. 

Kom på mig själv när jag såg på mina händer och fötter, de är torra men jag ska smörja in dem. Du som alltid tjatat om det! ;) 

Wherever you go, there you are! 

Glöm inte att le! 

Tidig morgon, halka och praktik

Kategori: Allmänt

Tidig morgon och jag vurpade ner för backen utanför huset. Väntar nu på spårvagnen som tar mig in till centrum och byter där till buss. Jag gick upp 5:30. Är galet trött men bara att gå upp och bita ihop i kylan.

Ikväll kommer jag vara i Brunnsparken för att samla in pengar till musikhjälpen. Jag packade ner termobyxor ifall det blir för kallt med bara underställ och jeans. 

Idag är en bra dag. Det har jag bestämt! Idag ska jag le och vara den jag är, där jag är. Jag ska stanna upp och andas. 

Andas. 

Promenad med hund

Kategori: Allmänt

Igår hade jag en mysig och trevlig kväll med glögg, pepparkakor, lussekatter, skumtomtar och trevligt sällskap. 
Jag köpte en ny prickig röd fluga bara några timmar innan jag skulle befinna mig hemma hos min "extra" familj.  Jag använder "" då dem är som min familj. Jag är med i familjen. På jul eller vid födelsedagar så är jag inbjuden och är lika mycket med i familjen som om jag var deras barn eller barnbarn. Julklappar, presenter och kärlek köps/delas ut till alla inkl mig. Jag är glad att jag är accepterad av så många runt omkring mig. Att vara omtyckt och älskad av familj och vänner precis som jag är. Alla har ansträngt sig för att ändra namn osv (tänkt på att använda rätt pronomen och namn) jag är glad och tacksam för allt de gjort för mig. 

Tack för allt stöd och all hjälp jag fått och får! 

Kom precis in från en liten promenad med hund 

Har du något du undrar eller något tema som du tycker jag ska skriva om? Kommentera eller släng iväg ett mail! 

Skänkerna tanke, för att jag vill.

Kategori: Allmänt

Sänder dig en tanke. För att jag kan. För att jag vill. 
Jag har det bra där jag är. Jag trivs med de människor som är omkring mig. Jag är positiv. Positiv för en bra framtid. En framtid som jag bestämmer över. Jag vet vad jag strävar mot. Jag vet att jag kan. Samtidigt tänker jag le, sprida kärlek och kunskap. Precis som du tjatat på mig att göra. Jag har lärt mig att se, inte titta men det kommer. Det är stor skillnad på att se och titta precis som du skrev.